Sivu 1/1

Nami uunisei

ViestiLähetetty: 03.08.2011 09:57
Kirjoittaja Umbrella
Jostain blogista kopsattu. Minä en paloitellut kaloja ja pippuroin hieman liikaa. Käytin etikkakurkkua paloiteltuna eikä aromat-seosta kaapistani löytynyt. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen. Itsellä tais mennä sitäkin hieman liikaa, mutta hyvää oli silti.

*Uunisei

400 g pakasteseitä ( = 4 annospalaa)
2 dl ruokakermaa + ½ dl vettä tai maitoa
1 rkl sinappia
1 dl kurkkusalaattia ( tai mauste/suolakurkkukuutioita)
nippusipulin vihreitä varsia (3 kpl)
½ kpl punaista paprikaa
tuoretta tilliä hienonnettuna ( n. 2 rkl)
aromat-seosta (n. 1 tl)
suolaa ( n. ½ tl)
mustapippuria rouheena (1 maustemitta)

(Paloittele annospalat pienemmiksi.. minä leikkasin jokaisen 2 pitkulaiseksi palaksi) Laita jäiset kalat uunivuokaan. Sekoita kaikki muut ainekset ja maistele seosta ja kaada se kalaojen päälle vuokaan. Kypsennä vuokaa 175-200 asteisessa uunissa n. 40 min.*

Re: Nami uunisei

ViestiLähetetty: 15.11.2012 17:19
Kirjoittaja Umbrella
Tein tällä reseptillä hieman soveltaen taas tänään sapuskaa ja voi että, miten hyvin se onnistui.
Sipulinvarsia ei tietenkään tähän aikaan saa, mutta purjo ajoi saman asian. Paprikaa laitoin myös reilummin, mitä ohjeessa sanotaan. Eikä sitä aromat-seosta löydy kaapistani edelleenkään. Mustapippurin sijaan käytin valkopippuria.

Keitettyjen pottujen kanssa söin ja nyt massu nauraa.
Seuravalla kerralla taidan laittaa perunapalat saman vuokaan. Helppoa kuin heinänteko ja sopivan makean suolainen maku. Nam.

Reseptin keksinyt ansaitsee kiitoksen.

Re: Nami uunisei

ViestiLähetetty: 31.08.2013 10:59
Kirjoittaja Umbrella
Taivaallisen hyvää kanakeittoa. Just tein ja meinaan ihan pökertyä. Reseptiin lisäsin vielä hieman hunajaa ja käytin tuoretta maustamatonta kanaa sekä tuoresipulia. Eikä mulla chilikastikettaakaan ollut vaan laitoin pikkiriikkisen kuivattua chiliä. Aaahhhh. Onni on olla hyvä kokki.

http://www.valio.fi/reseptit/keltainen-kanakeitto/


Keltainen kanakeitto
Valio Koekeittiö

1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1 pussi (200 g / 4 dl) pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia hienonnettuna
1/2 tl kurkumaa
200 g (n. 3 dl) kypsiä broilerin fileekuutioita , esim. Korpela
1 pussi (300 g) vihannes-riisisekoitusta , esim. Apetit
1 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl sitruunamehua
n. 1 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta
1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka®
Kuullota sipulit ja kurkuma Oivariini rasvassa kattilassa.
Lisää broilerikuutiot. Paista hetkisen.
Lisää vihannes-riisisekoitus. Kun se on sulanut, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio.
Anna kiehua n. 5 min.
Mausta sitruunamehulla ja chilikastikkeella. Lisää lopuksi ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
Anna hautua hetken ennen tarjoilua.
VINKKI
* Korvaa vehnäjauhot halutessasi vaalealla suurustejauheella (1 rkl). Lisää se lopussa. Anna kiehua 1 min.