Sivu 1/1

Helppo ohrarieska

ViestiLähetetty: 19.03.2011 12:55
Kirjoittaja Tirlittan
2 dl kylmää vettä
4-4½ dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
1 tl (mineraali)suolaa

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja leivo välittömästi n. ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 15 min.

Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

VINKKI:Vaihda 2 rkl ohrajauhoja Myllyn Paras Rikottu Esikypsennetty Ohrasuurimoihin, saat rieskoihin vähän karkeutta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
suora linkki http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/ ... hrarieska/