Sivu 1/1

Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 01.11.2010 12:30
Kirjoittaja Tirlittan
12 viipaletta vehnäpaahtoleipää
1,5 dl kasvislientä
200 g kalkkuna-, kinkku- tai mitälie leikettä
1 pieni paprika
1/2 ruukkua persiljaa
2 tlk ranskankermaa
rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun:
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 tlk ranskankermaa
ruohosipulia

Leikkaa leivistä reunat pois. Levitä viipaleet tuorekelmulle 3 x 4 viipaleen suorakaiteeksi. Kostuta kasvisliemellä. Silppua leike, paprika ja persilja kulhoon, lisää ranskankerma ja rouhi sekaan mustapippuria. Levitä täyte leiville ja kääri koko höskä tuorekelmun avulla tiukaksi rullaksi. Laita jääkaappiin vetäytymään. Ennen tarjoilua sekoita tuorejuusto ja ranskankerma, sivele koko komeuden päälle ja ripottele päälle silputtua ruohosipulia. Voi pakastaa (vaikka tuorekelmussa).

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 09:01
Kirjoittaja Umbrella
Tänne muistiin, kun hävitän linkin kummiski. Ohje väittää, että tämä on helppo. Kerron kokemukseni kunhan olen kokeillut ensin.

Helppo kauraleipä

2 dl kaurahiutaleita
5 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
3 dl vettä
1 muna

voiteluun:
0,5 dl vettä
1 rkl siirappia

Sekoita puuhaarukalla kaurahiutaleet, jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään. Riko joukkoon muna ja lisää vielä 3 dl 42-asteista vettä. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 1/2 tuntia.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, muotoile pyöreäksi. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja kohota vielä puolisen tuntia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Voitele kuuma leipä vesi-siirappiseoksella ja paista vielä viitisen minuuttia. Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin saat leipään rapean kuoren.

Tämä on ihana leipä tehdä, ei tarvitse liata sormiaan taikinaan =)

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 10:23
Kirjoittaja Judge
Kuus munaa, puolikas lenkki (HK).
Paljon voita pannulle. Siis paljon. Munat ilman kuoria pannulle hopsista. Lenkki silpuksi ja perään. Suolaa reippaasti. Vatkaillaan kunnes hyytyy. Lautaselle. Olvi-tölkki auki ja naattimaan.

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 10:32
Kirjoittaja Lumikko
Judge kirjoitti:Kuus munaa, puolikas lenkki (HK).
Paljon voita pannulle. Siis paljon. Munat ilman kuoria pannulle hopsista. Lenkki silpuksi ja perään. Suolaa reippaasti. Vatkaillaan kunnes hyytyy. Lautaselle. Olvi-tölkki auki ja naattimaan.


Tätä mä teen harva se kuukausi.

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 10:36
Kirjoittaja Judge
Lumikko kirjoitti:Tätä mä teen harva se kuukausi.


Meillä onkin hyvä maku. Olisipa muillakin.

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 11:08
Kirjoittaja Umbrella
Tarkempia ohjeita kaivataan. Entäpä sekoitusväline? Leipäohjeessakin sanottiin tarkkaan, että nimenomaan puukauhalla sekoitetaan.

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 11:33
Kirjoittaja katukettunen
Judge kirjoitti:Kuus munaa, puolikas lenkki (HK).
Paljon voita pannulle. Siis paljon. Munat ilman kuoria pannulle hopsista. Lenkki silpuksi ja perään. Suolaa reippaasti. Vatkaillaan kunnes hyytyy. Lautaselle. Olvi-tölkki auki ja naattimaan.

Kylläpä vesi herahti kielelle,gulinaari on herkkä lajia ja kaikki osaset täytyy valita rautaisella ammattitaidolla,ja olipa oivallisesti valittu ruokajuoma...siitä lisäpisteet,pieni miinus reseptissä kuitenkin on,pitäisi tietysti olla ruokajuoman kohdalla ohimennen lonkalta lausuttuna näin: Otetaan Olvi-tölkki avaamattomasta keissistä..

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 13:05
Kirjoittaja Tirlittan
Lumikko kirjoitti:Tätä mä teen harva se kuukausi.


Ja minä lähes viikottain. :hehe

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 13:19
Kirjoittaja Umbrella
Minä en moista kurmeeta syö, mutta kattokaas mun leipääni. Oli helppo ja hyvää on.

Kuva

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 14:37
Kirjoittaja Tirlittan
Umbrella kirjoitti:Minä en moista kurmeeta syö, mutta kattokaas mun leipääni. Oli helppo ja hyvää on.

Kuva


Sanoisin että erittäin onnistunut leipomus. Kunhan saan hankittua kamerakännyn, niin otan kuvan jostain savuavasta luomuksesta minkä olen omin kätösin tehnyt.

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 15:19
Kirjoittaja Umbrella
Tirlittan kirjoitti:Sanoisin että erittäin onnistunut leipomus. Kunhan saan hankittua kamerakännyn, niin otan kuvan jostain savuavasta luomuksesta minkä olen omin kätösin tehnyt.

Alkoi riepoa, kun kansa laittelee toinen toistaan hienommista herkuista kuvia nettiin. Minä kans haluan. Hieman olisi leipäni voinut kohota enemmän, mutta ensiyritykseksi melko hyvä.

Re: Rullaati rulla

ViestiLähetetty: 26.02.2011 15:32
Kirjoittaja Tirlittan
Umbrella kirjoitti:Alkoi riepoa, kun kansa laittelee toinen toistaan hienommista herkuista kuvia nettiin. Minä kans haluan. Hieman olisi leipäni voinut kohota enemmän, mutta ensiyritykseksi melko hyvä.


Tiijä sitten onko ne niin hyviä miltä näyttävät. Mun savuavat piiraat ovat maankuuluja.