Reseptirintaman uutisia

Tänne voit jättää käyntikorttisi. Foorumimainokset vain tänne.
Alueen säännöt
Esittäydy muutamalla sanalla jos haluat, valehdellakin saa. Voit mainostaa tässä omaa foorumiasi, jos se on luonteeltaan yleisfoorumi. Ei pelifoorumeiden mainoksia! Käythän samalla osallistumassa johonkin keskusteluun täällä, pelkät mainokset poistetaan.

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Varjostin » 04.08.2009 11:16

Umbrella kirjoitti:Täällä ei sitten ruveta julkisesti nuolemaan toisiaan.


Et oo tosissas, että nuolisin Ketkua.
Ehei kuule, tiedä missä se on pyöriny ja kuonoaan pitäny??!!!!
Avatar
Varjostin
 

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Tirlittan » 04.08.2009 11:17

Umbrella kirjoitti:Toimii! Ei ole enää tippaakaan uni mutta kyyneleet on silmissä ja vatsa kipeä. Naurusta.


Minä pelkään niitä raakoja makaroneja seassa. Haluan säilyttää ainoan hampaani. Onkohan ne puikulat pakollisia, maun kannalta tai jotain.
Avatar
Tirlittan
kiertoliittymäterttu
 
Viestit: 24624
Liittynyt: 04.11.2008 06:51

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Judge » 04.08.2009 11:18

Suklaakiisseli. Niin, jotta eikös sitä osata tehdä. Hehe. Neuvoskellaan. Taloussuklaata kilo. Mozartin kuulatkin käy, mutta niistä pitää muistaa ottaa se päällys poijes ennen käyttöä. Kulho, muovia, ja vasara. Murskataan suklaa kulhoon kevein ranneliikkein. Rankempi runnominen vain reiittää kulhoa ja arvokas alkuaines valuu kintuille. Kun murske on sopivan näköistä, lisätään sekaan muutama muna. Hupiveikoille taasen tiedoksi, jotta kananmuna. Sekä piimää, kunnes murske peittyy. Kevyttä vatkausta pari kolme minuuttia ja sörsseli jääkaappiin puoleksi tunniksi. Pitää muistaa malttaa odottaa. Ja eiku...
Avatar
Judge
***
 
Viestit: 5792
Liittynyt: 28.11.2008 11:39

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Umbrella » 04.08.2009 11:19

Tirlittan kirjoitti:Minä pelkään niitä raakoja makaroneja seassa. Haluan säilyttää ainoan hampaani. Onkohan ne puikulat pakollisia, maun kannalta tai jotain.

Minusta niitä raakoja käytettiin vain sekoittaessa. Aloitteleva kokki saattaa tietenkin pudottaa niitä vahingossa kypsän jänskätyksen sekaan joten ole tarkkana.
Avatar
Umbrella
***
 
Viestit: 13899
Liittynyt: 02.12.2008 20:42

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Varjostin » 04.08.2009 11:20

Mä lisäisin kyllä seokseen kourallisen soraa ja kaks pähkinää.
Noin niinkuin rakenteen vuoksi.
Avatar
Varjostin
 

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Tirlittan » 04.08.2009 11:22

Umbrella kirjoitti:Minusta niitä raakoja käytettiin vain sekoittaessa. Aloitteleva kokki saattaa tietenkin pudottaa niitä vahingossa kypsän jänskätyksen sekaan joten ole tarkkana.


Ohjeessa sanottiin että sekoitetaan kypsän sössön kanssa. Mitähän kokki on mahtanut tarkoittaa. Niin kuin tuo suklaakiisseli, enpä ole ennen sitä noin tehnyt mutta olen avoin uusille metodeille. :musta
Avatar
Tirlittan
kiertoliittymäterttu
 
Viestit: 24624
Liittynyt: 04.11.2008 06:51

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Judge » 04.08.2009 11:26

Varjostin kirjoitti:Mä lisäisin kyllä seokseen kourallisen soraa ja kaks pähkinää.
Noin niinkuin rakenteen vuoksi.


Hmm... pähkinöistä niin tiedä, mutta lekasora. Vähän niinku manteli riisipuurossa. Ei kovin montaa kikkaretta kuitenkaan. Ja vieraille enste.
Avatar
Judge
***
 
Viestit: 5792
Liittynyt: 28.11.2008 11:39

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Umbrella » 04.08.2009 11:27

Tirlittan kirjoitti:
Ohjeessa sanottiin että sekoitetaan kypsän sössön kanssa. Mitähän kokki on mahtanut tarkoittaa. Niin kuin tuo suklaakiisseli, enpä ole ennen sitä noin tehnyt mutta olen avoin uusille metodeille. :musta


Minä tulkitsin että sekoitetaan niiden avulla. No ainoastaan kokki tietää mitä tarkoitti eikä kuitenkaan muista.
Suklaakiisseliohje oli muuten mielestäni ok, mutta eikös Motzartin kuulat ole marmeladia? No ei kai sitten.
Avatar
Umbrella
***
 
Viestit: 13899
Liittynyt: 02.12.2008 20:42

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Varjostin » 04.08.2009 11:27

Niin, aivan,lisää kuohkeutta ja ilmavuutta, maulle einiin väliä, kunhan näyttää hyvälle! :ilkkuu
Avatar
Varjostin
 

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Tirlittan » 04.08.2009 11:44

Umbrella kirjoitti:Suklaakiisseliohje oli muuten mielestäni ok, mutta eikös Motzartin kuulat ole marmeladia? No ei kai sitten.


Niin minäkin luulin, mutta olenkin noviisi kaikkeen ruokaan liittyvässä. Paitsi itse syömiseen, sen arvelen osaavani. Nyt ryhdyn murskaamaan muskottipähkinöitä, mikä olisi paras tapa?
Avatar
Tirlittan
kiertoliittymäterttu
 
Viestit: 24624
Liittynyt: 04.11.2008 06:51

Olutmakkara

ViestiKirjoittaja Judge » 04.08.2009 11:55

Nonniin. Kuten eilen lupailin, lounaana onkin tänään kesäeväistä kuohkevin. Olutmakkara.
Ja ainekset:
Keissi ynnä pullo pilsneriä makkaraa varten
Injektioruisku
Suti
Uuninpelti
Sipuli, iso
Sinappia, Turun (huom Umppis)
Lenkki, sininen

Puolikas lenkki riittää yhdelle. Esivalmisteluna suhautetaan injektioruiskulla parinkymmentä reikää, jonne siis sitä pilsneriä. Niin kauan, jotta reiästä puljahtelee neste ulos. Pilkotaan sipuli kahdeksaan about yhtä suureen osaan. Lenkki pellille ja uuniin. 200 astetta. Nyt sitten tarkkana! Seurataan lenkin kypsymistä. Siihen siis se keissi. Välillä valellaan sudilla sitä pilsneriä lenkin päälle. Noin parin minuutin välein. About 10 minuutin kuluttua lisätään sipulilohkareet lenkin molemmille puolille. Neljä kullekin. Kun lenkki alkaa pinnaltaan hiillostua tahi viimeistään kun keissi on loppu, lenkki ulos uunista. Muutama pitkittäisviilto jortikan pintaan, jonne turkulaista (huom Umppis) runsaasti. Voidaan syödä suoraan pelliltä. Kyllä nälkä lähtee. Jano tosin saattaa jäädä, mutta siihenhän voidaan valmistaa kesäkuoharia.
Avatar
Judge
***
 
Viestit: 5792
Liittynyt: 28.11.2008 11:39

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Varjostin » 04.08.2009 11:55

Muskottipähkinät on hirveen kovia.Niitä ei voi murskata, ne pitää raastaa.
Kaikkein paras tapa on sitoa ne auton perään naruun ja antaa asfaltin hoitaa raastamispuoli....
Avatar
Varjostin
 

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Tirlittan » 04.08.2009 12:01

Varjostin kirjoitti:Muskottipähkinät on hirveen kovia.Niitä ei voi murskata, ne pitää raastaa.
Kaikkein paras tapa on sitoa ne auton perään naruun ja antaa asfaltin hoitaa raastamispuoli....


Jaa raastetaan ihan sellaisenaan? En mä taida uskaltaa kun kävin wikipediassa. Varsinkin tuo viimeinen lause huolestuttaa:

Muskottipähkinä sisältää huumaavaa myristiini-nimistä ainetta ja voi suurina annoksina olla myrkyllistä. Myristiini vaikuttaa hallusinogeenin tapaan, ja moni sitä kokeillut henkilö onkin kuvaillut vaikutusta samantapaiseksi kuin kannabiksen käytön aiheuttama vaikutus. Vaikutukset kestävät kuitenkin huomattavasti pitempään, jopa muutamia päiviä ja ovat varsinkin suurilla annoksilla paljon psykedeelisempiä. Runsaasti käytettynä muskottipähkinä aiheuttaa myös suun kuivumista.

Muuten tekisin Jutken olutmakkaraa, mutta kun en juo. Ja syödä pitäisi.
Avatar
Tirlittan
kiertoliittymäterttu
 
Viestit: 24624
Liittynyt: 04.11.2008 06:51

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Umbrella » 04.08.2009 12:01

Varjostin kirjoitti:Muskottipähkinät on hirveen kovia.Niitä ei voi murskata, ne pitää raastaa.
Kaikkein paras tapa on sitoa ne auton perään naruun ja antaa asfaltin hoitaa raastamispuoli....

Tarkempi tarkastelu tuotti tulokseksi sen, että Motzartin kuulat ovat sittenkin suklaapalleroita joissa on sisällä pähkinöitä ja muita sössöjä. Joten ohje todettakoon täten täydelliseksi. Ei tarvitse pähkinän särkijää. Se on jo sävelletty. Tosin Staikovskin eiku Tsaikovskin tai jonkun semmoisen toimesta. Jos saan vielä vaatimattomasti ehdottaa tämän suklaakiisselin nimeksi Musikaalinen mössö.
Avatar
Umbrella
***
 
Viestit: 13899
Liittynyt: 02.12.2008 20:42

Re: Reseptirintaman uutisia

ViestiKirjoittaja Tirlittan » 04.08.2009 12:06

Umbrella kirjoitti:Tarkempi tarkastelu tuotti tulokseksi sen, että Motzartin kuulat ovat sittenkin suklaapalleroita joissa on sisällä pähkinöitä ja muita sössöjä.


Niin olikin, miten kehtasimmekin epäillä kokkimme asiantuntemusta. Vihreät kuulat on marmeladia. Nyt ryhdyn suklaakiisselin tekoon.
Avatar
Tirlittan
kiertoliittymäterttu
 
Viestit: 24624
Liittynyt: 04.11.2008 06:51

EdellinenSeuraava

Paluu Aula

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa

cron