Siken sekaleipä

Lähetä vastaus

Vahvistuskoodi
Syötä koodi siten kuin se on näkyvillä. Huomioi kirjaisinkoko
Hymiöt
:dance :tanssi :jammaa :nauraja :( :evil: :noyra :ruoska :muksis :halaus :vasara :kippis :humala :ruoka
Lisää hymiöitä
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Siken sekaleipä

Siken sekaleipä

Viesti Kirjoittaja Umbrella » 25.07.2011 16:37

Siken sekaleipä
3 kuppia lämmintä vettä
25-30 g tuorehiivaa
1,5 rkl suolaa
0,5 kuppia ruisjauhoja
0,5 kuppia täysjyväjauhoja
5,5 kuppia vehnäjauhoja
(kuppi on tässä tapauksessa noin 2,5 dl)
Sekoita yhteen vesi, hiiva ja suola. Lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa.
Anna taikinan nousta kaksi tuntia. Nappaa jauhoisin käsin neljäsosaa taikinasta ja pyöräytä siitä nopeasti greipinkokoinen pallo, litistä ilmat pois. Anna sen kohota 40 minuuttia. Laita loput taikinasta jääkaappiin, jossa se säilyy kaksi viikkoa.
Kun leipä on kohonnut, huiskauta päälle jauhoja ja tee pari viiltoa sahareunaisella veitsellä. Paista 230 asteessa noin 35 minuuttia. Laita uuniin pieni kuppi kiehuvaa vettä, saat leipään rapean kuoren.
Jauhoja voi muunnella maun mukaan, mutta vehnää tulee olla vähintään puolet.
Taikinasta voi leipoa myös sämpylöitä. Leivo ne suoraan jääkaappikylmästä taikinasta pellille ja uuniin.

Ylös

cron