Reseptirintaman uutisia

Alueen säännöt
Esittäydy muutamalla sanalla jos haluat, valehdellakin saa. Voit mainostaa tässä omaa foorumiasi, jos se on luonteeltaan yleisfoorumi. Ei pelifoorumeiden mainoksia! Käythän samalla osallistumassa johonkin keskusteluun täällä, pelkät mainokset poistetaan.

Lähetä vastaus

Vahvistuskoodi
Syötä koodi siten kuin se on näkyvillä. Huomioi kirjaisinkoko
Hymiöt
:dance :tanssi :jammaa :nauraja :( :evil: :noyra :ruoska :muksis :halaus :vasara :kippis :humala :ruoka
Lisää hymiöitä
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Reseptirintaman uutisia

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Varjostin » 30.08.2009 16:08

Meillä kun sika pannaan uuniin, niin sitä paistetaan koko yö.
Niin että se hajoilee makunystytöihin osuessaan eli on suussa sulavaa..

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Tirlittan » 29.08.2009 17:53

Pallopää kirjoitti:Tuossa kirjoittaja antoi ohjeen että file pitäisi paistaa pannulla ennen uuniin laittoa. Mä teen tuon pintaruskistuksen kuumassa uunissa jonka jälkeen lasken uunin lämpötilan. Joo, puolessa tunnissa ei tuu kuin puolikypsä sika. Useimmissa ohjeissa on liian lyhyet paisto ja keittoajat. Esmes potut, monissa ohjeissa on että pottuja keitetään kymmenen minsaa. Mä en ainakaan syö puoliraakoja pottuja.

Enpä keksi miten potut voisi kypsyä kymmenessä minuutissa, tahi sika puolessa tunnissa. Enivei, sika on tehty ja itsehän sen syön joten vahinko ei ole suuren suuri. Jäi vain mieleen tuo sanonta että "tekee ruokaa rakkaudella". Hyvin sanottu.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Pallopää » 29.08.2009 17:49

Tirlittan kirjoitti:Pallopäälle, pidin tunnin uunissa ja maistelin, on ihan kelvollista kypsyydeltään. Joka ohjeessa vaan neuvotaan että sian sisäfiletä ei saisip itää kuin korkeintaan puoli tuntia, on ihme uunit heillä.


Tuossa kirjoittaja antoi ohjeen että file pitäisi paistaa pannulla ennen uuniin laittoa. Mä teen tuon pintaruskistuksen kuumassa uunissa jonka jälkeen lasken uunin lämpötilan. Joo, puolessa tunnissa ei tuu kuin puolikypsä sika. Useimmissa ohjeissa on liian lyhyet paisto ja keittoajat. Esmes potut, monissa ohjeissa on että pottuja keitetään kymmenen minsaa. Mä en ainakaan syö puoliraakoja pottuja.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Tirlittan » 29.08.2009 17:40

Vieras kirjoitti:Asia ja sikakin on kohdullinen. Tosin litrasta maitoo lähtee pari pelliillistä pannarii.


Mie en pääse miehen sydämeen ellei hän tykkää jälkiruoista. Jos tykkää niin oon aika vahvoilla.
Pallopäälle, pidin tunnin uunissa ja maistelin, on ihan kelvollista kypsyydeltään. Joka ohjeessa vaan neuvotaan että sian sisäfiletä ei saisip itää kuin korkeintaan puoli tuntia, on ihme uunit heillä.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Vieras » 29.08.2009 17:23

[quote="Tirlittan
No nyt se on kuollut uunissa jo aikapäiviä. Pohdin tässä ruonlaiton olemusta, kun likkakaverini kerran sanoi että eräs edesmennyt kaverini teki ruokaa rakkaudella. Vähän kuin siinä mainoksessa, toiseksi lähintä mitä voit tehdä on kokata tai jotain semmoista. Mie jatkan kohta aiheesta jos muistan mitä piti sanomani :)[/quote]


Asia ja sikakin on kohdullinen. Tosin litrasta maitoo lähtee pari pelliillistä pannarii.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Tirlittan » 29.08.2009 17:17

Vieras kirjoitti:Sikavainajan marinoitu sisäfile on kuin sikavainajan marinoitu sisäfile. Se pittää panna ensin pannulle, ja ottaa siihen ruskeet pinnat voissa. Sitten pussiin ja tarpeellinen hetki uunissa noin 150 astetta tai vähempi. Tosin läskisoossi on parempaa.


No nyt se on kuollut uunissa jo aikapäiviä. Pohdin tässä ruonlaiton olemusta, kun likkakaverini kerran sanoi että eräs edesmennyt kaverini teki ruokaa rakkaudella. Vähän kuin siinä mainoksessa, toiseksi lähintä mitä voit tehdä on kokata tai jotain semmoista. Mie jatkan kohta aiheesta jos muistan mitä piti sanomani :)

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Vieras » 29.08.2009 17:13

[quote="Tirlittan
Nomie pidin toista tuntia, ja maistoin sitten. Kyllä se menettelee, mutta en kehuisi millään ihme makunautinnoilla. Kummmia ohjeita kun sanotaan että sikafilee vain puolisen tuntia. Höh. Eihän siinä ajassa ehdi kuin vetäistä eurokossun. *tietää*[/quote]
Sikavainajan marinoitu sisäfile on kuin sikavainajan marinoitu sisäfile. Se pittää panna ensin pannulle, ja ottaa siihen ruskeet pinnat voissa. Sitten pussiin ja tarpeellinen hetki uunissa noin 150 astetta tai vähempi. Tosin läskisoossi on parempaa.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Pallopää » 29.08.2009 17:11

Vieras kirjoitti:Mää tein Pannu(k)akun juuri

Litra maitoo, neljä skrebbanaa, sopivasti jauhoo ja 4 viljan ryynejä, pivollinen suolaa, piiitkäää loraus siirappia ja 200masteista uunia tarpeekisi. Vattuhillon kaa upeeta.


Voi vitsit, nyt on pakko tehdä pannari *kuolaa*

Niin, oon samaa mieltä puoli tuntia ei riitä lihan kypsentämiseen millään, itsekin pidän possunfilettä uunissa noin tunnin, marinoimatonta vähän kauemminkin. Käytän kyllä paistimittariakin varmistamaan että liha on varmasti läpikotaisin kypsää.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Tirlittan » 29.08.2009 17:11

Vieras kirjoitti:Mää tein Pannu(k)akun juuri



Vaan kun mä teen creme bruleen niin sitten on oksat pois kuin suutarin joulukuusesta (mistähän tuokin sanonta on lähtösin) Ainoa missä ruoanlaitossa olen hyvä, on jälkiruoat. Se on perin kummallista, koska niitäkin joutuu hyydyttämään ja hauduttamaan kuni pääruokiakin. Omituista. Saatan seurata jonkun hyytelön onnistumista tuntikausia ja vatkailla välillä, ihan onnessani, mutta en jaksa samaa pääruokien kanssa. Höh.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Vieras » 29.08.2009 17:07

Mää tein Pannu(k)akun juuri

Litra maitoo, neljä skrebbanaa, sopivasti jauhoo ja 4 viljan ryynejä, pivollinen suolaa, piiitkäää loraus siirappia ja 200masteista uunia tarpeekisi. Vattuhillon kaa upeeta.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Tirlittan » 29.08.2009 17:07

Vieras kirjoitti:Sikavainaja pitää kystää aina ihan kypsäsksi. Mieluummin hitaasti sihistellen. Jos tunni on uunissa yli odotusten, paranee pidot lujasti, kunhan vaan ei oo liikaa löylyä.
Ps. Määtierän.



Nomie pidin toista tuntia, ja maistoin sitten. Kyllä se menettelee, mutta en kehuisi millään ihme makunautinnoilla. Kummmia ohjeita kun sanotaan että sikafilee vain puolisen tuntia. Höh. Eihän siinä ajassa ehdi kuin vetäistä eurokossun. *tietää*

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Vieras » 29.08.2009 17:03

Sikavainaja pitää kystää aina ihan kypsäsksi. Mieluummin hitaasti sihistellen. Jos tunni on uunissa yli odotusten, paranee pidot lujasti, kunhan vaan ei oo liikaa löylyä.
Ps. Määtierän.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Tirlittan » 29.08.2009 16:27

Voin kertoa että otin sian pois. Valhetta että noin puoli tuntia riittää, kyllä sitä pitää tunnin verran paistaa. Maku on kohtalainen, mutta ei mainittava. Nyt kun kalaruoasta puhutaan, niin parasta sain kerran Kööpenhaminassa jossain sylkylässä. Meldajonki voikastikkeessa, aivan unohtumaton elämys. Ja mie kun en erikoisemmin ruoasta perusta, kunhan täyttää vatsan.

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Pallopää » 29.08.2009 16:25

Tirlittan kirjoitti:Noku. Ei siinä oo nokikerrosta, se on foliossa, enkä mä tykkää sinapista. Se vaan ei halua paistua kypsäksi!! :itkee


Jaahas, se on sitten vanhaa emakkoa jos jää kumimaiseksi. Ota folio pois ja anna muhia vielä hetki uunissa. Tulee pintaankin vähän väriä. Kauanko se on ollut ja missä lämpötilassa?

Re: Reseptirintaman uutisia

Viesti Kirjoittaja Tirlittan » 29.08.2009 16:20

Pallopää kirjoitti: Noooo...rapsuttelen nokikerroksen pois köntin pinnalta ja paat paljon sinappia makua peittämään.


Noku. Ei siinä oo nokikerrosta, se on foliossa, enkä mä tykkää sinapista. Se vaan ei halua paistua kypsäksi!! :itkee

Ylös

cron